top of page
Søg
  • Forfatters billedeBrightGlow

Go and No Go's Bur og indretning

Opdateret: 11. jun. 2019

Inden for hamsterverdenen har vi nogle forskellige Go and No go's, inden for bur, strøelse, indretning, foder mm. her er det muligt at blive klogere på nogle af de emner.

Først og fremmest:

1 Hamster = 1 Bur

2 Hamstere = 2 Bure

osv...


Dette skyldes at hamstere er solitære dyr, altså bor i hver deres hule og mødes kun under parring. De har ikke et behov for at være sociale med andre af deres art.

Der arbejdes på enkelte sociale linjer inden for Campbells dværghamstere fra Svenske linjer, men vær opmærksomme på at man skal kunne skille dem ad i hver deres bur vis uheldet er ude at de bliver sure på hinanden. Jeg vil ikke anbefale at prøve.


Bur og indretning


Til Guldhamster er minimumsmålet for buret 80x40 cm, og til dværgarterne er minimums kravet 50x40 cm begge i ubrudt bundareal, men jo større jo bedre. Det vil desuden også sige at det ikke kan gøres op i etager. Dette skyldes at studier har vist at dyrene stresser enormt meget i mindre bure.

Hamstere er gravere og har derfor ikke behov for etager, da de langt hellere vil grave gange og huler. så et tykt lag bundstrøelse er bedre.


Det er godt at have en masse ting og aktiviteter i buret, så som huler, køjer og andet legetøj. Almindelig kendte "hamster rør" anbefales ikke, og slet ikke til Guldhamster da de er meget små og bliver nogle kæmpe bakterie bomber, så de ville skulle ren gøres ofte. Jeg kan dog anbefale rør til Rotter/Fritter da de har en god størrelse, med go udluftning, men de skal stadig ren gøres regelmæssigt.


Herudover har de brug for et godt hjul eller flying saucer i den rigtige størrelse :) hjulet til Guldhamster skal være minimum 28ø og dværghamster 20ø. ved flying saucer er det minimum 17ø til dværg og 30 til Guldhamster.


No go's inden for hjul er:


* Hjul under minimum kravende i størrelse. - da Hamstere i naturen løber op imod 15 km hver eneste nat, er det vigtigt at hjulet overholder størrelsen så de ikke skader deres ryg i et for lille hjul. Et for lille hjul vil svare til at du løber en maraton i for små sko.


* Hjul af tremmer/gitter - dette skyldes at de let kan komme til skade i dem.


No go's og anbefalinger indenfor Bundstrøelse


No go's er:


Savsmuld - Da der opstår giftige dampe når de tisser på det. Derudover holder det også meget dårligt på lugt.


3 gode former for bundstrøelse er:


* Boxo


* Carefresh


* Hemp - dette er især velegnet til langhårede hamstere, da det er knap så slemt til at sætte sig fast i deres pels. Til virkelig langhårede hanner kan det anbefales at bruge MillaMore istedet, da selv hemp kan sætte sig i pelsen.


Redemateriale


No go's er:


Hamstervat - Da de kan kvæles i det, da det ikke giver sig. Der er også set eksempler hvor en hamster har mistet sin fod pga. hamstervat havde sat sig fast om benet.


Hø og Halm - Da det kan prikke hul i kindposerne og de absolut ingen gavn har af det, da de ikke spiser det heller.


Køkkenrulle - Da køkkenrulle er lavet til at absorbere en masse, kan det give hamsteren dehydrering og forstoppelse vis hamsteren skulle komme til at spise det.


Gode alternativer er:


Toiletpapir - fordi Toiletpapir er lavet til at opløses og er derfor ikke et problem.


Kapokbælge





1.255 visninger0 kommentarer
bottom of page